Δασικοί χάρτες. Ταλαιπωρία και έξοδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες, αγρότες, κτηνοτρόφους.

Δασικοί χάρτες. Ταλαιπωρία και έξοδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες, αγρότες, κτηνοτρόφους.

Image module

Δελτίο Τύπου 17/03/2021

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών προξένησε έκπληξη και προβληματισμό σε όλη τη χώρα . Η Χίος δεν αποτέλεσε την εξαίρεση.

Οι δασικοί χάρτες είναι το απολύτως απαραίτητο βήμα για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας και προαπαιτούμενοι για την ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου , όμως μετά την ανάρτηση τους , ‘’πρασίνισαν ‘’ τεράστια ποσοστά του συνόλου της χερσαίας έκτασης του νησιού μας ,με κίνδυνο κάποιες περιουσίες να κινδυνεύουν να περιέλθουν στο δημόσιο, αρκετοί που ασχολούνται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες , ενώ η διαδικασία “επανόρθωσης” όπου μπορεί να γίνει αυτή απαιτεί γραφειοκρατικές, χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες.

Σαν συνδυασμός αξιολογούμε το θέμα σαν σοβαρότατο. Καταθέτουμε στο παρακάτω αρχείο που επισυνάπτουμε κάποιες αρχικές προτάσεις , τις οποίες θα φέρουμε με την μορφή ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι η πρότασή μας σαν νησί, σαν Δήμος σαν Νομός γενικότερα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος ,για την τροποποίηση των χαρτών όπως αναρτήθηκαν, πρέπει να είναι ενιαία για να είναι ισχυρή και να συνδιαμορφωθεί από όλους τους φορείς (Δήμος , Περιφέρεια, Επιμελητήρια, παραγωγικές τάξεις κλπ).

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε την σύγκλιση μιας ευρείας σύσκεψης όλων σχετικά με το καίριο αυτό θέμα.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://chiosmprosta.gr/wp-content/uploads/2019/04/header-image.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}