ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρουσιάζουμε σήμερα  σε συνέχεια της εξαγγελίας μας, την ορθολογική κοστολόγηση εναλλακτικών λύσεων για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του δήμου μας.

Για να επιτευχθεί αυτό, έγιναν επαφές με προμηθευτές ναυαγοσωστικού υλικού ,με ναυαγοσωστικές σχολές ,  αντλήθηκαν πληροφορίες από άλλους δήμους που ήδη έχουν προκηρύξει ή έχουν ήδη ξεκινήσει την ναυαγοσωστική κάλυψη για το 2021.

Τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο με το ύψος της εξοικονόμησης που μπορεί να επιτευχθεί ,αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τα ναυταθλητικά σωματεία του νησιού μας.

Η σύγκριση με τις δαπάνες άλλων δήμων για το ίδιο θέμα δείχνει ότι ο δήμος Χίου «ψωνίζει ακριβά» , είτε γιατί δεν ψάχνει την αγορά ,είτε γιατί δεν προγραμματίζει έγκαιρα τις ανάγκες του, με αποτέλεσμα οι τιμές που προσφέρονται τελευταία στιγμή υπό την πίεση του χρόνου και των επιπτώσεων του νόμου, να είναι διογκωμένες.

Η Χίος για την φετινή σαιζόν πρέπει να καλύψει 6 πολυσύχναστες παραλίες με 10 συνολικά ναυαγοσωστικούς πύργους.(προϋπολογισμός 300000 ευρώ με πρόβλεψη να μειωθεί η τιμή κατά την δημοπράτηση ίσως στις 260000 ευρώ)

Ο δήμος Ρόδου με 9 πολυσύχναστες παραλίες και 13 ναυαγοσωστικούς πύργους  ήδη δημοπράτησε το έργο με κόστος 260000 και τετράμηνη κάλυψη. Το κόστος για τον Δήμο Σκιάθου με 12 πύργους υπολογίσθηκε στις 195000 ευρώ.

Με την πρότασή μας και με την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού σε βάθος πενταετίας μπορεί να προκύψει όφελος που πλησιάζει τις 600.000 ευρώ!!

Η παράταξή μας Χίος Μπροστά πρότεινε ένα σχέδιο αμφίπλευρου οφέλους για το Δήμο και τα ναυταθλητικά σωματεία με τη δημιουργία σχολής ναυαγοσωστικής στο νησί .

Για τα σωματεία το όφελος θα είναι : αυξημένη οικονομική ενίσχυση ,ανταμοιβή προς τα μέλη-αθλητές τους,  αύξηση κύρους και κοινωνικής προσφοράς , ναυαγοσωστικός εξοπλισμός ,πιθανή δημιουργία σχολής.

Για τον Δήμο: εξοικονόμηση πάγιου εξοπλισμού (αυτοκίνητο) , ενίσχυση του ναυταθλητισμού  ,αύξηση τοπικής απασχόλησης κλπ

Στο πλαίσιο αυτό, θα ενημερώσουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις , τα ναυταθλητικά σωματεία του νησιού και άλλους φορείς ,  προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς ή πρότασή μας και πιθανές βελτιώσεις της ,ώστε η επόμενη χρονιά να βρει τον δήμο μας καλύτερα προετοιμασμένο και περισσότερο κερδισμένο.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

There are 2 comments
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://chiosmprosta.gr/wp-content/uploads/2019/04/header-image.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}