ΔΕΥΑΝΧ – Δήμος Χίου: Δημοπράτηση έργου αφαλάτωσης Βροντάδου ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ σε ξένο οικόπεδο!

ΔΕΥΑΝΧ – Δήμος Χίου: Δημοπράτηση έργου αφαλάτωσης Βροντάδου ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ σε ξένο οικόπεδο!

Η ΔΕΥΑΧ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας του Βροντάδου έχει αποφασίσει και στις 2 Φεβρουαρίου 2021 προχωρά σε δημοπράτηση για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης.  Για την εγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας αφαλάτωσης στην παραλία του Βροντάδου στις 9/12/2020 ζήτησε από το Δήμο την παραχώρηση οικοπέδου στην περιοχή.

Οι «αλάθητοι» Δήμαρχος Χίου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ:

Αφού κατηγόρησαν όσους δεν συμφώνησαν με την πρόταση της χωροθέτησης ως «αρνητές» της επίλυσης του προβλήματος.

Αφού αγνόησαν ακόμη και τις φωνές από το συνδυασμό της πλειοψηφίας για προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν λόγω της νομοθεσίας με τον αιγιαλό.

Αφού δεν έλαβαν καν υπόψη τους ότι η μονάδα γίνεται επί του μετώπου που έχουν διακηρύξει ότι θέλουν να αναπλάσουν.

Πρότειναν και πήραν εκβιαστικά απόφαση (με την απειλή ότι δεν θα έχει νερό ο Βροντάδος) ,για παραχώρηση οικοπέδου που βρίσκεται μπροστά στην παραλία  ,στην παλιά ηλεκτρική από το Δήμο στην ΔΕΥΑΝΧ ,για την εγκατάσταση της αφαλάτωσης.

Ομώς το οικόπεδο δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου).

Η προχειρότητα και η ανικανότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ θέτει την εταιρία σε σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε καταβολή αποζημιώσεων.

Ενδεικτικές των κινδύνων που θέτουν την εταιρία  είναι οι απαντήσεις – υποδείξεις της ΔΕΥΑΧ σε ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού που εξελίσσεται και δημοσιεύονται στην σελίδα της (Η ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΝΧ όλως τυχαίως (;) από το απόγευμα σήμερα είναι εκτός λειτουργίας):

  • Η ΔΕΥΑΧ εγγυάται ότι δεν υπάρχουν θέματα αιγιαλού‼!
  • Προτείνεται να γίνουν γεωτρήσεις αν δεν βρεθεί εύκολα νερό για την τροφοδοσία της αφαλάτωσης!!
  • Αν δεν υπάρξει αδειοδότηση της μονάδας τότε οι διαφορές με τον ανάδοχο θα λυθούν από τα δικαστήρια‼‼Το ίδιο υποδεικνύει και σε άλλες πιθανές “δυσκολίες” που θα προκύψουν.

Το Χίος Μπροστά έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η άρνηση του Προέδρου της ΔΕΑΥΧ και του Δημάρχου Χίου να ακούν αντίθετες απόψεις, να λειτουργούν με διαφάνεια και ο συμπλεγματικός τρόπος στη λήψη των αποφάσεων οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό αλλά και για άλλους που έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν, απέχουμε από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ .

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείξαμε ότι η συγκεκριμένη θέση είναι ακατάλληλη καθώς βρίσκεται πάνω στο παραλιακό μέτωπο σε ιδιαίτερη περιοχή κοντά σε κατοικίες.

Τελικά ο κ. Δήμαρχος Χίου για πόσο καιρό θα προστατεύει τον Πρόεδρο της ΔΕΑΥΝΧ που με τις επικίνδυνες και επιπόλαιες ενέργειες του  οδηγεί την εταιρία από λάθος σε λάθος;

Ακόμη και από την παράταξη του προέρχονται πλέον καταγγελίες αδιαφάνειας και ιδιοτέλειας. Ως πότε θα κωφεύει;

Προφανώς λόγω της «καλής δουλειάς» που κάνει ο Πρόεδρος και διαφημίζει ο δήμαρχος ,η ΔΕΥΑΝΧ επί των ημερών του μερίμνησε και πρόβλεψε να καθοριστεί εκ νέου το ύψος της αποζημίωσής του προέδρου (εισήγηση του ίδιου στην συνεδρίαση του ΔΣ ΔΕΥΑΝΧ στις 20-11).

Συνημμένο το αρχείο (PDF διευκρινίσεις επι διαγωνισμού) ,με τις απαντήσεις της ΔΕΥΑΝΧ στις ερωτήσεις των υποψήφιων αναδόχων, οι οποίοι έχουν ήδη εντοπίσει τις αστοχίες που μπορεί να τους οδηγήσουν σε περιπέτειες.

ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Image module
Image module
Image module
Image module
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://chiosmprosta.gr/wp-content/uploads/2019/04/header-image.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}